Συστατικά
Υλικά για 4 άτομα
4-5 μεγάλα μήλα
2 φακελάκια Σαλέπι Όλυμπος
700 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 πορτοκάλι, τον χυμό του
200 γρ. γλυκό κρασί
Για τη σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. μασκαρπόνε
Ένας γλυκός και αρωματικός τρόπος να απολαύσεις τα αγαπημένα σου μήλα! Το μοναδικό άρωμα του Σαλέπι Όλυμπος συνδυάζεται τέλεια με την απαλή κρέμα σαντιγί, δημιουργώντας ένα επιδόρπιο γεμάτο γεύση και ζεστασιά.
Υλικά για 4 άτομα
4-5 μεγάλα μήλα
2 φακελάκια Σαλέπι Όλυμπος
700 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
1 πορτοκάλι, τον χυμό του
200 γρ. γλυκό κρασί
Για τη σαντιγί
500 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. μασκαρπόνε
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Κόβουμε τα μήλα στη μέση και βγάζουμε τα κουκούτσια.
Βάζουμε σε ένα ταψί τη μισή ζάχαρη, ακουμπάμε πάνω τα μήλα, προσθέτουμε το σαλέπι, την υπόλοιπη ζάχαρη, την κανέλα, το πορτοκάλι, το κρασί, και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι τα μήλα να είναι έτοιμα.
Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε σε σαντιγί. Σερβίρουμε τα ψητά μήλα με με την σαντιγί στο πλάι.
Μοιραστείτε στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, δοκιμάζοντας τις συνταγές μας που περιλαμβάνουν σαλέπι.