Μπισκότα με Σαλέπι Όλυμπος και λευκή σοκολάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 25΄

Μπισκότα με Σαλέπι Όλυμπος και λευκή σοκολάτα

Συστατικά

  • 4 φακελάκια σαλέπι Όλυμπος
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 10 γρ. κανέλα
  • 5 γρ. γαρύφαλλο
  • 5 γρ. κάρδαμο
  • 4 κ.σ. ινδοκάρυδο
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μήλο τριμμένο
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. 
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το σαλέπι, το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το κάρδαμο, το ινδοκάρυδο, τις σταφίδες, το ελαιόλαδο, το τριμμένο μήλο και ανακατεύουμε.
  3. Με ένα κουτάλι του παγωτού σχηματίζουμε 10 μπισκότα με μία λακκούβα στη μέση. 
  4. Ψήνουμε για 12 περίπου λεπτά. 
  5. Τα μπισκότα θα πρέπει να είναι μαλακά και αφράτα.
  6. Όταν τα μπισκότα είναι έτοιμα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. 
  7. Γεμίζουμε τη λακκούβα με τη λευκή σοκολάτα και αφήνουμε στον πάγκο (ή στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Περισσότερες Συνταγές

Μοιραστείτε στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, δοκιμάζοντας τις συνταγές μας που περιλαμβάνουν σαλέπι.

mug