Εκτέλεση
- Προετοιμάζουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε με λίγο λάδι. Πιάνουμε το πρώτο φύλλο, το τσαλακώνουμε με τα χέρια και το βάζουμε στο λαδωμένο ταψάκι. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε το σαλέπι, τα αβγά, το γιαούρτι και χτυπάμε. Συμπληρώνουμε το baking powder, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε τα φιστίκια τα φύλλα και αδειάζουμε το μίγμα με το σαλέπι που ετοιμάσαμε. Αφήνουμε για 20 λεπτά στον πάγκο της κουζίνας (ή παραπάνω) για να μαλακώσουν τα φύλλα της πορτοκαλόπιτας.
- Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα στους 180°C για 50 περίπου λεπτά.
- Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκάλι και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ροδόνερο ή τα αποξηραμένα τριαντάφυλλα.
- Σιροπιάζουμε, όσο η πίτα είναι ακόμα ζεστή.
Extra tip
Για έξτρα απόλαυση προσθέτουμε το αγαπημένο μας παγωτό.